lunedì 12 dicembre 2011

Crepes

Una colazione veloce o un dessert buonissimo!

Ingredienti x 2 crepes:
farina di quinoa 2 cucchiai
aqua 100 ml
1 uova
olio

Puoi mettere qualsiasi tipo di farina, io ho provato anche con quella di grano saraceno. Solo che per le crepes di grano saraceno devi mettere 120 ml di acqua invece di 100ml.
Con la farina di quinoa ho notato che l'impasto è più simile a quello di frumento.

Il grano saraceno richiede più attenzione purtroppo non tutte le tue crepes usciranno belline.

Poi le crepes di quinoa sono adatte per i gruppi A, 0 e B!




English version:

A fast breakfast or a yummy dessert!

Ingredients for 2 crepes:
Quinoa flour- 2 spoons
Water 100 ml
1 egg
Oil

You can use all the types of flour, I also tried with buckwheat flour. Only that for the buckwheat crepes you have to add 120ml water instead of 100ml.
With the quinoa flour I noticed that the mixture resembles more the grain one.

Buckwheat asks for more attention, unfortunately not all your crepes will be ‘pretty’.

The quinoa crepes can be eaten by group A,0 and B!

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